Meet the team

Creatief, gepassioneerd en met een sterk oog voor detail: dat is hoe vrienden me meestal omschrijven. Mijn naam is Laura Swaenen, een jonge modeontwerpster die zich als een vis in het water voelt tussen bergen stof en een arsenaal aan naald en draad.

Die passie voor het creatieve heeft er altijd al ingezeten. Van kindsbeen af was ik op woensdagnamiddag en in het weekend te vinden in de Academie voor Beeldende Kunsten waar ik met tekenen, schilderen en knutselen mijn vrije dagen vulde. Een modeopleiding volgen in het middelbaar was voor mij eigenlijk een logische volgende stap. Om mijn kennis nog verder uit te breiden, knoopte ik er nog een 7de en 8ste se-n-se jaar patroonstudie aan. Stages bij Pier in Italië en Theatrale Elvira zorgden ervoor dat ik mijn uitgebreide theoretische kennis ook in de praktijk kon omzetten.

 

Na mijn studies kon ik aan de slag bij het Opera Ballet Vlaanderen waar ik de kostuums voor alle artiesten voor mijn rekening nam. Op dit moment ben ik deeltijds werkzaam in de bruidsmode. Mijn honger naar meer zorgde ervoor dat ik nog een specifieke lerarenopleiding volgde én avondlessen om het maken van lingerie en corsetterie onder de knie te krijgen. Dat laatste bleek uiteindelijk hetgeen te zijn waar mijn hart ligt.

Met Swaenen Couture kan ik dus écht wel zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. De juiste stoffen uitzoeken om er nadien mijn schaar in te zetten, op maat gemaakte patronen uitwerken of details borduren op een lingeriesetje: het gebeurt allemaal met veel liefde en passie voor het vak. En dit alles terwijl ik nog steeds wekelijks mijn kennis bijschool in de Fashionvakschool in Breda, zodat ik jou de beste kwaliteit kan garanderen.